ATANA is een uitgebreid trainingsprogramma dat toegesneden is op het veld waarin de deelnemers als bestuurder of adviseur actief zullen zijn. Feiten en achtergronden, bestuurlijke aansprakelijkheid, financiën, omgaan met de pers, casusseminars onder leiding van ervaren bestuurders en directeuren en werkbezoeken bij relevante instellingen.

Gerenommeerde organisaties en deskundigen participeren in het atana trainingsprogramma. Het programma bestaat uit training, matching en netwerken. ATANA cultuur, ATANA vrijwilligers en ATANA gemeenten zijn de verschillende programma’s die we hebben ontwikkeld. Wilt u ook zo’n programma van de grond tillen? Of zoekt u concreet een bestuurder of adviseur met een dubbel cultureel profiel? Neemt u dan contact met ons op voor een verkennend gesprek.

 

Voor diegene die een bestuurs- of adviseurspositie ambieert maar net niet het netwerk heeft of net dat steuntje in de rug wil – neem contact met ons op of meld je aan via ons aanmeldingsformulier. Er is een eigen bijdrage voor deelname aan het trainingsprogramma en de training wordt alleen georganiseerd bij voldoende aanmeldingen.

Na het doorlopen van het programma worden de deelnemers opgenomen in de database van bestuurders en adviseurs – het feitelijke kapitaal van atana. Het proces van bemiddeling kan dan beginnen. Regelmatig komt het voor dat deze fase maar kort blijkt te zijn: menig deelnemer heeft al tijdens de opleidingsfase goede contacten opgebouwd met een instelling of organisatie, bij werkbezoeken of op een avond op de sociëteit.