Op donderdag 31 mei 2022 is er een ATANA in OSCAM in Amsterdam Zuidoost. OSCAM richt zich op kunst, mode, design, ambacht en Amsterdam en haar ontwikkelingen. Directeur en oprichter Marian Duff heet ons welkom en vertelt over haar missie met OSCAM en de vernieuwende multidisciplinaire exposities die zij met haar team weer neer te zetten.

Met Arno Peperkoorn (Include Now) en Fiona Vening (Reclame Code Commissie) duiken we vervolgens in het hoofdonderwerp van de avond: Reclame & Diversiteit. Arno is medeoprichter van Include Now en groot pleitbezorger van een inclusieve reclamebranche. Fiona is bestuurder van ATANA en bij de Reclame Code Commissie nauw betrokken bij het onderwerp, zeker als het gaat om stereotypering en de klachten die hierover binnenkomen.

Met elkaar gaan we in gesprek, bespreken we goede en slechte voorbeelden en het gevaar van schijndiversiteit.

Programma

19.00 inloop met bezoek aan BOUT IT #3, een expositie van OSCAM i.s.m. Top Notch waarin het draait om vrouwelijke en non-binaire hiphopartiesten en de grote bijdragen die zij aan het genre hebben geleverd.
20.00 Welkom en introductie door Marian Duff, directeur OSCAM
              Update ATANA door Richtje Sybesma, directeur binoq atana
20.15   Fiona Vening & Arno Peperkoorn met ieder een korte inleiding waarna zij in gesprek gaan met elkaar en het publiek.
21.00  Bijpraten met een drankje

Fotoverslag door Stefana Caramanica