ATANA en Het Nationale Theater (HNT) richten samen een denktank op: ATANA Critical Friends. De Critical Friends luisteren, stellen kritische vragen, geven feedback en dagen HNT uit om zaken vanuit een andere invalshoek te bekijken. De kritische vrienden denken mee over hoe HNT het werk nog beter kan doen waarbij het kan gaan over de voorstellingen, maar ook de marketing, de horeca, de inrichting, het imago en veel meer. Je hoeft dus geen verstand te hebben van de sector, van theater, maar het vooral leuk en inspirerend vinden om voorstellingen te bezoeken op de eigen locaties of daarbuiten.

Het Nationale Theater is het grootste reizende theatergezelschap van Nederland en maakt voorstellingen voor het hele land. Het jeugdtheatergezelschap HNTjong maakt als enige landelijke theaterorganisatie, voorstellingen voor alle leeftijden.

In Den Haag zit het Het Nationale Theater op drie locaties: in de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3. Plekken met een eigen karakter, waar de ook de kritische vrienden mee kennis kunnen maken. Om je een goed beeld te kunnen vormen, wordt je uitgenodigd voor premières en/of bijzondere activiteiten. Soms wordt er een bijeekomst georganiseerd met een lezing van een van de medewerkers van HNT. Bijvoorbeeld door de artistiek leider over thema’s waaraan het gezelschap zich wil verbinden. Of een presentatie van hoofd marketing over hoe die denkt het bedrijfsleven aan HNT te binden.

ATANA Critical Friends geven gevraagd en ongevraagd advies. Ze worden regelmatig uitgenodigd voor de voorstellingen en komen 2x per jaar bij elkaar.

Nieuwsgierig wat er te zien is? Bekijk hier de producties van het lopende seizoen.

ATANA Critical Friend worden van HNT?

Mail naar [email protected] o.v.v. ATANA HNT

Bekijk alle nieuws