Freedom Book Fair

De vierde editie van Freedom Book Fair – The Hague komt eraan. Dit festival wordt georganiseerd door The Hague Peace Projectsen zal dit jaar plaatsvinden van donderdag 2 t/m zaterdag 4 meiin het Migratie Museum.

The Freedom Book Fair is een internationaal cultureel platform, die ruimte biedt aan schrijvers, uitgevers, kunstenaars, journalisten, activisten en burgers uit diverse landen, om aandacht te vragen voor een meer vrije, rechtvaardige en vreedzame samenleving.

Tijdens het driedaags festival vinden diverse evenementen plaats zoals boekpresentaties, workshops, literaire avonden, filmvertoningen en paneldiscussies. Op dit festival kunnen schrijvers, journalisten, mensenrechtenactivisten, kunstenaars en burgers van over de hele wereld belangstelling vragen voor onderdrukking wereldwijd, contact maken, debatteren, dialogen initiëren, en het bewustzijn van vrijheid te vergroten en te vieren.

Vanuit ATANA gaat er speciale aandacht uit naar Muzaffer Söylemez – vader van atanees Elif Söylemez – die onverwachts op 8 februari jongstleden overleed.  Eind jaren zeventig kwam Muzaffer naar Nederland, waar hij tot zijn pensioen heeft gewerkt als chef lasser. In zijn vrije tijd schreef hij Muzaffer humoristische verhalen in het Turks waarin hij zijn persoonlijke ervaringen in Nederland met een knipoog vertelt. Muzaffer publiceerde 1 roman en twee verhalenbundels. Zijn verhaal Reşonun Hazineleri (De schatten van Reşo) is bekroond met de ”Örsan Öymen prijs” (2e prijs, 1993) van de Turkse krant Milliyet. Tijdens het festival op 3 mei zal Elif hem vertegenwoordigen.

2019-04-26T11:47:05+02:00